TARINAMME

Perustimme yrityksen koska asioita ei tehty riittävän hyvin.

Aalto Technosystems Oy perustettiin marraskuussa 2020. Tarina oli hyvin tyypillinen: joukko alan toimijoita oli tyytymättömiä siihen, että asioita ei tehty riittävän hyvin. Kaiuttimien kehitys on polkenut pitkään paikoillaan. Usein myös alan yritysten liiketoiminnasta puuttuu pitkän tähtäimen suunnitelmallisuus. Tälle haluttiin tehdä jotakin.

Omistajakolmikko löi päänsä yhteen eräänä synkkänä iltana marraskuussa 2020. He päättivät laittaa oman osaamisensa täysillä peliin. Tätä porukkaa tuli vielä suunnittelijana täydentämään Antti Louhivaara, joka on toiminut lähes koko työuransa kaiutinsuunnittelutehtävissä.

Kokemusvuosia nelikolle on kertynyt alalta yhteensä yli 60 vuotta, joten näkemys muodostui nopeasti. Ensimmäinen oma kaiutinmalli, Aalto 1 PRO näki päivänvalon keväällä 2021.

Vuonna 2023 Aalto koki merkittäviä muutoksia yrityskauppojen myötä ja tällä hetkellä sen omistaa Suomen Kaiutintehdas Oy. Tämä strateginen siirto avasi oven uusille mahdollisuuksille ja toi mukanaan myös uuden pääsuunnittelijan, Kimmo Sauniston. Saunisto on myös Suomen Kaiutintehtaan pääsuunnittelija ja hän tuo mukanaan laajaa asiantuntemusta sekä innovatiivista näkemystä kaiutinmaailmaan.

pair of white aalto 1 speakers
Ihmiset Aallon takana

Jarkko Korhonen on pitkän linjan hifialan toimija Oulusta. Moni oululainen tuntee Jarkon JJ Hifistä. Jarkolla on liiketoiminnan lisäksi ollut aina vahva näkemys siitä, miltä hyvän äänen pitäisi kuulostaa. Aalto antaa nyt ensimmäistä kertaa vapaat kädet Jarkolle toteuttaa tätä visiota.

Sami Soikko toimii Oulun Audiokaupan yrittäjänä ja hän liittyi Aalto Technosystemsiin yrityskauppojen myötä loppuvuodesta 2023. Sami on myös yksi Suomen Kaiutintehtaan perustajista.

Veli-Pekka Mämmelä tuli mukaan Aalto Technosystemsiin alkuvuodesta 2023 omistajavaihdosten myötä. Veli-Pekka on intohimoinen hifiharrastaja ja hänellä on useiden vuosien työkokemus hifialalta.

Ostoskori