TARINAMME

Perustimme yrityksen koska asioita ei tehty riittävän hyvin.

Aalto Technosystems Oy perustettiin marraskuussa 2020, kun joukko alan toimijoita oli tyytymättömiä siihen, että asioita ei tehty riittävän hyvin. Kaiuttimien kehitys oli polkenut paikoillaan, ja usein myös alan yrityksiltä puuttui pitkän tähtäimen suunnitelmallisuus liiketoiminnassaan. Päätimme laittaa oman osaamisemme täysillä peliin.

Ensimmäinen oma kaiutinmallimme, Aalto 1 PRO, näki päivänvalon keväällä 2021.

Vuonna 2023 Aalto koki merkittäviä muutoksia yrityskauppojen myötä, ja tällä hetkellä sen omistaa Suomen Kaiutintehdas Oy. Tämä strateginen siirto avasi oven uusille mahdollisuuksille ja toi mukanaan myös uuden pääsuunnittelijan, Kimmo Sauniston, joka toimii myös Suomen Kaiutintehtaan pääsuunnittelijana. Saunisto toi mukanaan laajaa asiantuntemusta sekä innovatiivista näkemystä kaiutinmaailmaan.

pair of white aalto 1 speakers
Ihmiset Aallon takana

Kimmo Saunisto, kaiutinmaailman visionääri, loi ensimmäisen oman kaiutinmallinsa jo 1980-luvulla. Hänen panoksensa kaiutinsuunnittelun lisäksi ulottuu myös ohjelmistokehitykseen, sillä hän on VituixCAD-ohjelmiston kehittäjä. VituixCAD on saavuttanut suurta suosiota sekä DIY-kaiutinharrastajien että kaupallisten tuotteiden suunnittelijoiden keskuudessa, mukaan lukien joitakin maailman suurimpia ja tunnetuimpia valmistajia. Kimmon luoma ohjelmisto on avannut uusia mahdollisuuksia äänentoiston suunnitteluun.

Jarkko Korhonen on pitkän linjan hifialan toimija Oulusta. Moni oululainen tuntee Jarkon JJ Hifistä. Jarkolla on liiketoiminnan lisäksi ollut aina vahva näkemys siitä, miltä hyvän äänen pitäisi kuulostaa. Aalto antaa nyt ensimmäistä kertaa vapaat kädet Jarkolle toteuttaa tätä visiota.

Sami Soikko toimii Oulun Audiokaupan yrittäjänä ja hän liittyi Aalto Technosystemsiin yrityskauppojen myötä loppuvuodesta 2023. Sami on myös yksi Suomen Kaiutintehtaan perustajista.

Veli-Pekka Mämmelä tuli mukaan Aalto Technosystemsiin alkuvuodesta 2023 omistajavaihdosten myötä. Veli-Pekka on intohimoinen hifiharrastaja ja hänellä on useiden vuosien työkokemus hifialalta.

Ostoskori