Tarinamme

Perustimme yrityksen koska asioita ei tehty riittävän hyvin.

Aalto Technosystems Oy perustettiin marraskuussa 2020. Tarina oli hyvin tyypillinen: joukko alan toimijoita oli tyytymättömiä siihen, että asioita ei tehty riittävän hyvin. Kaiuttimien kehitys on polkenut pitkään paikoillaan. Usein myös alan yritysten liiketoiminnasta puuttuu pitkän tähtäimen suunnitelmallisuus. Tälle haluttiin tehdä jotakin.

Omistajakolmikko löi päänsä yhteen eräänä synkkänä iltana marraskuussa 2020. He päättivät laittaa oman osaamisensa täysillä peliin. Tätä porukkaa tuli vielä suunnittelijana täydentämään Antti Louhivaara, joka on toiminut lähes koko työuransa kaiutinsuunnittelutehtävissä.

Kokemusvuosia nelikolle on kertynyt alalta yhteensä yli 60 vuotta, joten näkemys muodostui nopeasti. Ensimmäinen oma kaiutinmalli, Aalto 1 PRO näki päivänvalon keväällä 2021.

Ihmiset Aallon takana

Jarkko Korhonen on pitkän linjan hifialan toimija Oulusta. Mies on tuttu esimerkiksi HifiStudion yhtenä omistajana. Moni oululainen tuntee Jarkon myös JJ Hifistä. Jarkolla on liiketoiminnan lisäksi ollut aina vahva näkemys siitä, miltä hyvän äänen pitäisi kuulostaa. Aalto antaa nyt ensimmäistä kertaa vapaat kädet Jarkolle toteuttaa tätä visiota.

Mikael Nederström on toiminut hifialalla puoliammattilaisena vuodesta 1997. Silloin Mikael aloitti arvostelujen kirjoittamisen HIFI-lehteen. Vuosien varrella juttua on ilmestynyt myös Hifimaailmassa, Tekniikan Maailmassa sekä Mikrobitissä.

Reilun 20 vuoden aikana Mikael on tehnyt erilaisia arvioita äänenlaadusta lähemmäs tuhat kappaletta. Kuunteluvalikoimaan on sisältynyt kaiuttimia, vahvistimia, soittimia ja kaapeleita. Osa arvioista on tehty sokkona, osa näkevänä. Vuosien varrella on syntynyt vahva käsitys siitä, minkälainen ääni on ihmiskorvalle kaikkein paras.

Tommi Lehtinen on mukana yrityksessä rahoittajana, liiketoiminnan strategina ja hifiharrastajana.

Antti Louhivaara huolehtii Aalto-kaiuttimien suunnittelusta. Antti on useimmille alan harrastajille tuttu jo yli 20 vuoden takaa. Uran varrella ovat erityisen tutuiksi tulleet Amphion ja Aurelia. Aalto tarjosi Antille uuden haasteen, josta hän ei halunnut kieltäytyä.