Aalto Speakers

Asetamme standardit uusiksi.

ANTTI LOUHIVAARA

Kaiutinsuunnittelijamme

Antti Louhivaara on eräs kansainvälisesti tunnustetuinpia suomalaisia kaiutinsuunnittelijoita maailmalla. Antilla on yli 30 vuoden kokemus kaiuttimien suunnittelusta.

Hänen suunnittelemia kaiuttimia on myyty miljoonien eurojen arvosta ympäri maailmaa ja ne ovat voittaneet useita merkittäviä kansainvälisiä palkintoja. 

Tällä hetkellä hän jatkaa uraauurtavaa työtään uusien ja innovatiivisten Aalto-kaiutinmallien parissa.

”Kun lähdin suunnittelemaan Aalto-kaiuttimia, en halunnut tyytyä keskinkertaisiin ratkaisuihin miltään osin.

Tavoitteena oli alun alkaen luoda kaiutinmallisto, joka poikkeaa edukseen tavanomaisista toteutuksista myös äänenlaatunsa osalta. 

Lähtökohtana on tuntea kaikkein tyypillisimmät olosuhteet, joissa kaiuttimia kuunnellaan. 

Tältä pohjalta määritellään keskeiset periaatteet, joiden pohjalta akustisen suunnittelun tulee tapahtua. 

Otinkin tärkeimmäksi kriteeriksi kaiuttimen soveltuvuuden kuuntelutiloista tyypillisimpään, eli olohuoneeseen.”

Antti Louhivaaran suunnittelemat kaiuttimet voittavat palkinnon

Uusimmat kaiuttimet

Aalto 1 PRO aktiivikaiuttimet ja seinäkiinnike
Kaiutinsuunnittelu

Miksi valita Aalto?

Päätimme haastaa markkinoiden johtavat merkit Aallon kanssa. 

Aalto-kaiuttimien suunnittelun lähtökohta on aivan erilainen perinteisiin suunnittelutekniikoihin verrattuna. Perinteisesti kaiuttimet suunnitellaan siten että niihin valitaan kaiutinelementit joiden ominaisuudet vastaavat valmistajan näkemystä oikeasta äänestä, ja jotka mahtuvat hintaluokaltaan tarkoitettuihin suunnitteluraameihin. Tämän jälkeen elementit yritetään sovittaa toisiinsa jakosuodinta virittelemällä.Meille kaiuttimen toiminta perustuu puhtaasti aaltoliike-fysiikkaan. Suunnittelumme lähtee siitä että kaiutinelementtien muodostamien säteilijöiden tulee olla mittasuhteiltaan sopusoinnussa niiden tuottamien aallonpituuksien kanssa. Tällä tavalla saavutetaan paras mahdollinen yhtenevyys elementtisysteemien välille ja tasainen kokonaissäteily eri suuntiin. Kutsumme tätä periaatetta aallonpituusajatteluksi.

Tarinamme

Perustimme yrityksen koska asioita ei tehty riittävän hyvin

Aalto Technosystems Oy perustettiin marraskuussa 2020. Tarina oli hyvin tyypillinen: joukko alan toimijoita oli tyytymättömiä siihen, että asioita ei tehty riittävän hyvin. Kaiuttimien kehitys on polkenut pitkään paikoillaan. Usein myös alan yritysten liiketoiminnasta puuttuu pitkän tähtäimen suunnitelmallisuus. Tälle haluttiin tehdä jotakin.

aalto 1 kaiuttimet valmistumassa
Ostoskori